Wednesday, April 6, 2011

Later ALL - Trial Project

Fuhh..lagu Later ALL sebelum ne, Syringe, Influence Inspiration, dan KawanKu, lagu ne la yang paling lama duk kat studio..Banyak bertanngguh, dan banyak ubah suai yang di buat atas lagu ne smapai la jadi macam ne..Setelah pelbagai kutukan yang diterima dari master aku (kamarul kapilla), dan ubah suai yang di buat, akhirnya pada ahad yang lepas 3hb April 2011, 'Trial Project' selamat di'upload'kan di laman sosial Facebook Later ALL. Well, sebelum aku bercerita panjang,aku nak berterima kasih kat Joanna Joe yang membantu aku dalam translating lyric dan jadi chegu BI aku membetulkan sebutan aku waktu rakaman vokal. Kalau x memang haram mengarut2 gak aku nyanyi pun..hahaha
Sekarang aku nak bercerita pasal jalan cerita lagu ne plak. Lagu ne sebenarnye kalau korang faham BI yang aku nyanyi 2, bercerita tentang susah payahnya menghasilkan sebuah lagu 2 untuk kepuasan semua pendengar. Pentingnya kejujuran dalam menghasilkan sebuah karya. Dalam nya seni seorang pencipta untuk berkarya. Kepayahan menarik perhatian orang untuk menghargai hasil karya. Lari dari hasil karya yang telah tercipta dan lari dari kepompong susunan lagu yang biasa.
Hakikatnya aku masih gagal mngatasi semua 2,aku pun xtau dimana silap aku or mayb ilmu masih kurang di dada..Menerima nasihat daripada yang berpengalaman,aku memilih untuk keluarkan juga lagu ne..So aku harap korang semua enjoy dan menghayati lagu ne.
Korang bley dengar lagu ne kat sini ---> 'Trial Project'

0 comments: