Saturday, December 26, 2009

new song n pic uploaded!

u ol can visit our official myspace http://www.myspace.com/laterall
see u ol guys..Later

Saturday, December 19, 2009

KB FEST '09 (19.12.2009)


Akhirnya hari yang ditunggu2 smpai gak 19hb dec 2009..
Mula tiba di tapak kejadian (YKK),kami masih bermasalah untuk memulakan sound check atat sebab beberapa peralatan yang belum tiba dan beberapa masalah2 kecil..sambil2 bergaul mesra dengan band2 lain yang juga turut serta pada hari ni..
Tidak lama kemudian nampak kelibat band2 jemputan (The Woo Hoo & Grey Sky Morning) tiba yang dipandu pihak organiser..Meraka tiba terus ke pentas dan memasang kelengkapan yang sedia dibawa..Selepas The Woo Hoo, diikuti G.S.M..
artis2 jmputan pn siap saound check,bru la kami berpeluang memijakkan kaki di pentas,tp Givenpath yang juga perform pada hari itu melakukan sound check terlebih dahulu dan diikuti kami..seterusnya 199x & The Donkees..
Semua selesai sound check,para performer mengambil port masing2 dan bergaul dengan ahli band yang lain..
Dari pemerhatian, The Donkees masing2 membawa teman (gf) dan begitu juga 199x yang xlekang dengan pasangan masing2..
Beberapa ketika, crowd pun mula bertandang, acara dimulakan..
Pengacara majlis (Jimi Daisy Honey) mengumumkan, The Donkees untuk naik ke pentas dan memulakan persembahan..Persembahan yang begitu menarik daripada mereka yang memainkan lagu berentak garage mereka dan crowd menghayati lagu2 mereka serta membawa lagu cover daripada kumpulan Mando Diao..
Habis The Donkees, tiba giliran band dari Besut xsilap untuk membuat persembahan..Lagu yg amat sesuai untuk kluar d'corong2 radio malaysia mahupn luar negara..huhu
199x,sperti biasa crowd gilakn mereka dgn performance yang cukup bertenaga dari lagu2 bergenre punk mreka sendiri dan beberapa buah lagu cover dr band SUM41..amt menggamit suasana..habis crowd bgila,tiba pula giliran band yang memainkan lagu2 instrumental, Givenpath..
crowd dduk mencangkung menghayati melodi lagu,dan yang amat menarik perhatian adalah drummer mereka yang pandai menyesuaikan twin paddle masuk dalam lagu2 mereka..A utk mereka..
Lastly sebelum band jemputan,tiba giliran LATER ALL pula..
Crowd nampaknya xsemua bangun kerana amsih diambang kesayuan irama dari Giventpath, ats kerjasama band2 yang lain dan crew,crowd dtg mgerumuni walaupun xla segempak 199x band otaimer..haha
Kali ini kami tidak berhadapan dengan masalah saound,tp masalah datang dari dri kami sendiri yang krang kemas mengawal 'senjata' kami..huhu
Namun kami tetap enjoy dan masihdapat cover kesulitan yang dihadapi..

Selepas kami turun,band The Woo Hoo mengambil alih pentas untuk menyiapkan senjata masing2 sementara event berehat untuk memberi laluan kepada azan Asar..Crowd yang semamangnya majority menantikan persembahan dari band MODS ini,datang brpusu masuk semula ke dewan selepas event dimulakan semula..
Aku yang agak kurang tahu tentang mods ne hanya mampu melayan dan memandang dari jauh dsebalik keramaian crowd yang masing buzy hendak menari..
Tidak banyak yang aku bley cerita,sal aku xrti gk lgu drg..just ade 1lagu lame yang drg bawak pada hari 2,Siapa dia..
Teruskan dengan band jemputan besar pada hari 2, Grey Sky Morning..
Penyanyi berkaca mata dan berjeket hitam..amat 'indie' penampilannye..huhu
Juky (Sep Kitow Music) pun nampaknya berada diatas pentas untuk bersama-sama Grey Sky Morning..
Aku masih ditempat aku berdiri tadi memerhatikan gelagat artis diantas pentas..Dan sememangnya meraka pandai berinteraksi dengan crowd dan crowd pun layan performance mereka..Lagu:Ego,Pancararoba,Kita berdansa(xingat tajuk penuh),Cinta gila, dan lagu cover dari band ape da aku pun xingat..

Event diakhiri dengan sesi bergambar dengan artis2 jemputan dan gimiknya adalah disamping motor mat2 Vespa kelantan..

LATER ALL mengucapkan ribuan terima kasih kepada Juky and da geng SEP KITOW MUSIC yang tidak jemu untuk sudi menjemput Later All perform..Later All love u guys SEP KITOW MUSIC!!

p/s:ne salah 1 video Later All perform - new water from bundle town..

video

Tuesday, December 15, 2009

APE KES ORANG SUME DA JADI MCM VAMPIRE??

kalau zaman dulu la kan,aym berkokok je pagi2 org bangun..sembhyang subuh ape sume..
ready nk kje or g klas..
skang ne orang malam berjage,tang ayam berkokok je org sibuk dok cari selimut..
aym pn da plik da,zmn nnek moyang drg dlu asl drg bkokok je,cnfrm rmi yg bjge..
tp skrg zmn moden serba cggih lg intelek ne,aym da xlrt nk bkokok da pagi2 sal org bkn nk bgn tp bru nk tdo..aym pn kne tkr tabiat gk r bkokok blah senja plak..mgarut!
bab dalam crita2 mat saleh, spesis yang berkurung time matahari terbit ne bangse2 vmpire je r..
sal spesis drg mmg xleh nk kena cahaya..tmt riwayat mreka kne chye..
tapi orang skang ne,asl matahari naik je,bru bz nk cri selimut..
bru nk ambk feeel nk tdo...agak pelik gak perlakuan 2..
sume da tjgkit nk jd vmpire gk ke??
ne ke yg org kte dunia da tbalik??mntk jauh la..huhu
bila da matahari naik org sibuk nk tdo, bgnnye cnfrm2 r time matahari nk terbenam..
siang dok 'berhibernasi',mlm lak bru nk aktif..
hakikatnye, 2la yg blaku skrg ne..bnde2 yg spttnye bley wat time siang da kne anjakkan time malam..tp bank mne buka malam.nk hrp mesin ATM 2,ape je yg die mmpu buat..
klu la blnjutan mcm ne,mcmmn nk keja nnt..
xkn r nk kje shif malam je..
7E pn ade shif siang malam,office mne yg buka mlm time siang ttp??
xkn pjbt pos kot..jd pak guard r sng, tp sape nk trime kje nk mlm je..
klu sume pak guard kje mlm,siang spe nk jge kat tmpt2 yg spttnye..
adei~
sape yg terbace ne,hang pikiaq r sndr..-nabil..haha

p/s: ne la pykt yg mlanda aku skrg ne..well c u..LATER

Sunday, December 13, 2009

NEXT ON STAGE


Sekali lagi kami berterima kasih kepada SEP KITOW MUSIC yang memberi peluang kepada band2ers kelantan khusunye LATER ALL..
event ne akan diadakan pada 19hb DEC 2009 kat YKK kelantan..
ape2 bley r berhubung dengan SEP KITOW MUSIC untuk sebarang pertanyaan..www.myspace.com/sepkitowmusic..

Sunday, December 6, 2009

LATER ALL ON MYSPACE MUSIC



here u can catch later all song on myspace music..
link : www.myspace.com/laterall